onsdag 22 december 2021

Dan före dan

                                   

Familjen är återsamlad och i år får vi dessutom nöjet att fira med Astronautens flickvän/sambo. 

Själv förbereder jag mig för utloggning, det är dags att pausa bloggen över själva julhelgen. Tänker bjuda på detta inlägg men sen får du vänta några dagar.

Nu är det tid för familjespel, förbereda mat till julbordet, ta långa promenader, slå in de sista julklapparna och se film ihop. Kvalitetstid med söner som flyttat hemifrån och läge att vara så närvarande som det är möjligt.

Vad gäller katterna så är de mindre glada, de hänger mest under vår vita soffa i källaren. Mannen har placerat en mjuk fäll så de slipper ligga direkt på golvet.

Att de skulle bli "stressade" av fler människor i huset visste vi men det känns ändå lite trist. Grabbarna och I är varken högljudda eller oförutsägbara, de är snälla och visar hänsyn men för Audrey och Stanley är de tre personer som normalt sätt inte rör sig i huset. S svarar med att retirera medan A försiktigt nosar på väskor och skor innan hon besöker S i hans gömställe.

All tillit, buset och kelandet pausas och ersätts av en skeptiskt vaksamhet. Den måste få finnas, katterna behöver få göra vad som passar dem bäst och kanske är det vi som behöver krypa in under soffan och hälsa på?!

Kanske vågar de sig fram mer och mer allt eftersom dagarna går, vi får se. Vad vi vet är att de kommer att ligga under granen hela natten!

God Jul!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar