fredag 3 februari 2017

Från noll till hundra


Hoppas att du hade en skön fredag. En dag som började bra och som fortsatte i lagom tempo för att sedan avslutas med skön fredagsfeeling.

Min fredag började okey, hade glömt att ställa klockan men eftersom jag har en bättre hälft så vaknade jag när han steg upp ... ingen panik.


Frukostchill och sen morgonpraktik, egen yoga hemma under övervakning av mina fyrfotade vänner. Dusch och sen en kort promenad till jobbet. Skönt att vara ute i god tid, att vara tidig ... trodde jag

Dörren gick inte att öppna? Något var fel?! Rätt nyckel och rätt kod. Så gick larmet, hela trapphuset ekade av oljudet. Jag ringde det nummer som står på vår dörr, till larmfirman."Sorry, vi har bara monterat in ert larm, du måste ringa er fastighetsskötare"


Suck. Knallar ned till entrén och slår det nummer som står där. Fel igen, tycker kvinnan som svarar och menar att jag behöver en tekniker. Får nytt nummer.

Larmet tjuter fortfarande. Behöver motkod men den är inne på kontoret och jag befinner mig i ingenmansland, ute i trapphuset. Har inget nummer inlagd i min IPone.

En kollega dök upp. Vi beslöt att ringa butikschefen som befann sig på annan plats. Visade sig att larmet troligtvis inte gått till larmcentralen eftersom vi inte kunnat öppna dörren. Vi behövde en nyckel som varken jag eller min kollega hade på våra knippor. Bara att fortsätta vänta under tiden som larmet retfullt vrålade.


Tjugo minuter senare dök vice butikschef upp med sin nyckel som jag fick låna. Hela trapphuset tystnade och vi kom äntligen in. Nu var vi allt annat än tidiga, vi var sena.

Morgonrutinerna fick gå snabbt. Min första önskan var att kollegan skulle sätta på kaffe, tyckte att vi behövde det efter vår rivstart. Jag fick en kopp med mjölk i, precis så som jag vill ha drycken (på jobbet) levererad till skrivbordet samtidigt som jag räknade kassorna. Tack C!


Trevlig helg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar