lördag 11 februari 2017

Så var det här med dagens utmaning ...


Vaknade i igår och kände mig utsövd, upptäcker att min kropp behövt mer sömn än annars. Kanske är det "turbulensen" runt mig som roffar åt sig extra energi utan att jag egentligen märker det? Därför låter jag kroppen vila när den signalerar och noterar hur skönt det är att sova lite längre än vanligt.

Vid frukostbordet slog det mig att denna helg betyder Yoga Games i Stockholm. Varför är jag inte där? Kan inte skylla på ovetskap, för jag har varit fullt uppdaterad men liksom inte inloggad på samma frekvens ... Har till och med tänkt att jag skippar arrangemanget!?

I morse när jag "tonade in" och såg Instagrambilder så kom tanken: hoppsan, vad gör jag hemma vid köksbordet? Ja ja, det går fler tåg. Tog istället en hatha vinyasa flow klass i studion och blev härligt svettig, en skön start på dagen.

Väl hemma igen påmindes jag av den utmaning jag tackat ja till. Du vet kanske vid det här laget att jag älskar utmaningar! Det är bara det att emellanåt tänker jag mig inte riktigt för, jag bara "kör", skjuter från höften och tänker som Pippi:


Det är så jag är och på något sätt kommer jag att fixa utmaningen, har gett mig själv deadline till idag. Jag ska köra samma lilla korta yogaflöde vilket presenterats, filma det och sen lägga upp min variant så att J kan se.

Igår tränade jag lite, det gick både bra och mindre bra. Min svårighet märktes direkt, det var inte att flöda in i wild thing eller från den upp i full brygga med ett ben lyft mot taket utan nöten jag behöver knäcka är hur jag smidigt går ur bryggan och landar i hunden. 180 graders vändning som ska vara flytande. Kraschlandning på rygg innan godkänns inte (av undertecknad).

Finns bara ett sätt att ta reda på lösningen, testa olika varianter ... bara det att full brygga på ett ben är en extrem asana och inte så enkel att flöda ur. Önskar att jag kunnat ta mig upp i handstående och sen ned i hunden, en enklare vändning men just nu överkurs för mig.


Önskar dig en skön söndag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar