torsdag 23 februari 2017

Växelandning för lugn och harmoni


Kroppen är förunderlig. Efter en tyngre vecka, då enkronan äntligen trillat ned och jag verkligen förstått vad som hänt (rena bergochdalbanan) så har min normala energi återvänt. Tröttheten har lämnat mig och jag känner mig glad.

Sprallig och förväntansfull gick jag på en yogaklass. När min lärare såg mig så sa hon: "Tror vi ska köra lite höftöppnare ikväll!" För min del får hon sätta ihop klassen hur hon vill, de är alltid bra. "Du vet vad jag behöver", svarade jag.


Benen darrade och muskelstryrkan svek mig efter diverse balanspositioner så när vi skulle göra kråkasanas noterade jag att all energi förbrukats. Jag brukar fixa kråkan men armarna bar inte ... trots att det var benen som var trötta. Orkade bara någon sekund i varje variant innan jag sa till mig själv att det var okey att vila i barnets pose.


I slutet av klassen uppmanades vi att utföra växelandning. Vinyasa flöden ger ökad energi och nu skulle vi istället ge kroppen lugn enbart genom att andas.

Kan konstatera att det fungerade. Hela kroppen växlade in på nytt spår. Avslappnad och harmonisk. Har sovit gott i natt.

Nu är det dock en ny dag med nya möjligheter. Happy Friday!!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar