måndag 26 augusti 2024

Same, same but different




För sex år sedan fick vi extrema mängder frukt, det var det året vi flyttat in i vårt paradis, ungefär samma läge då (med fruktskörden) som nu eller så var det faktiskt mer att ta hand om den sensommaren? Svårt att säga, det är lätt att skarva i efterhand. 

Bjuder på en blogg från augusti 2018, då vårt liv vänts uppochner och kaoset hela tiden höll sig tätt intill. Häpnar dock fortfarande när jag minns det årets päron



På tomten står även ett gammalt och högt päronträd. Under den extremt heta sommaren brakade först en och några dagar senare en annan stor gren och föll till marken med massiva brak, dessa drogs till plattorna vid komposten för att vid lämpligt tillfälle fraktas till sopstationens trädgårdsavfall. På de gigantiska grenarna vimlade det av minipäron, lite större än kart. Trist tänkte jag, att så mycket av skörden aldrig skulle få växa till sig. 

Sårskorporna på päronträdet var väldigt stora och oron att det skulle dö fanns ständigt närvarande. Är det möjligt att överleva när 1/4 knäcks, det är torka och hett?




Igår när jag plockade äpplen så upptäckte jag till min förvåning att de små päronen vuxit till sig och mognat!!!!

Trodde inte detta var möjligt på knäckta grenar. På något sätt har frukten fått näring och kraft att bli just färdiga päron???!!! För mig är detta ett mirakel. Magi! Goda päron med tuff uppväxt som klarat sig själva, typ som maskrosbarn
.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar