söndag 18 augusti 2024

Vårt monster, det som kryper längs marken och samtidigt skjuter långskott uppe i luften



Att brottas med fullvuxen och förvildad humle är ingenting jag rekommenderar, framför allt om du inte bär långärmat och/eller handskar. Du kommer att få stå ut med kliande hud på de ställen du tvättat dig.

Igår friserade jag vårt humlemonster, det som kryper längs marken och skjuter långskott uppe i luften allt för att expandera och erövra ny terräng. Staketet den gröna häcken vilar på håller på att ge vika av tyngden och det vill vi inte vara med om.

Kanske syns det att jag attackerat humlen med sekatör, kanske inte? Vad vi dock beslutat är att gräva upp varje skott (nästa vår) och antingen plantera något annat eller låta staketet av armeringsjärn få vara så fritt som det var när vi flyttade in. Tid finns att välja vad som känns rätt i magen.



En annan högst oväntad sak som uppmärksammades under helgen är att vår magnolia väljer att blomma igen??? Ja, inte hela, det är enbart en knopp som är på väg att slå ut ... typ flera månader efter den förväntade blomningstiden. Trevligt men överraskande. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar