måndag 19 augusti 2024

Tvingade bort blicken ...



Hade glömt hur det KAN vara att arbeta som tentamensvärd, en förmiddag när allt är lugnt och samtliga studenter fokuserar på sina omtentor. Salen var tyst, trots att de flesta skrev digitalt, alltså knappade på sina tangentbord, vilket verkligen kan höras som ett smatter så var det (typ) helt tyst.

Att sitta stilla och inte göra något annat än att "vakta" är inte alltid min grej, framför allt inte efter lång ledighet. Tittade ut genom fönstret på den vackra campusmiljön och fick syn på en av fastighetsskötarna, en ung man. Han klev av sin fyrhjulsdrivna gräsklippare och plockade istället fram en trimmer. Området runt amfiteatern kan enbart snyggas till på detta sätt, då ogräs, vanligt gräs samt blommor behövde avlägsnas runt samt under alla bänkar.

Blicken fastnade och jag insåg att hans systematiska rörelser hypnotiserade mig, trimandet blev både meditativt och rofyllt att följa. Tvingade bort blicken, tillbaka in i salen men där hände absolut ingenting. Ögonen vandrade tillbaka ...

Mitt fokus behövdes inomhus men blicken ville ut. Tänk att det kan vara så tillfredsställande att se någon annan arbeta.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar