tisdag 20 september 2016

Lyxtillvaro


Hur kan jag vara tröttare efter en avslappnande weekend med syrrorna än när jag är hemma? Eller är det väderomslaget? Sommar har blivit höst. Inte vet jag men faktum var att jag gärna legat kvar i sängen i morse när klockan ringde.

Sanningen är att jag kunnat, att jag inte behövde stiga upp ur sängvärmen men att jag ändå valde att låta min lediga dag starta precis som vilken vardag som helst. Kalla mig knäpp om du vill, det fanns de som uppskattade min närhet, katterna.

Denna dag ska jag bara vara, softa runt hemma och mysa. Kanske göra någonting nyttigt eller så struntar jag i det? Umgås lite med sonen och yoga för att väcka kroppen till liv. När mannen ikväll går på styrelsemöte och snackar fasadrenovering så drar jag till studion och kör dubbla pass.


I norr fick jag/vi systrar var sin present av mammas revisor. Ett litet kuvert, som en skänk från ovan. Bouppteckning efter mamma har sedan länge varit klart men på något oförklarligt sätt så fick vi skatteåterbäring!

" Vad ska ni göra?", frågade revisorn. "Något tillsammans eller var för sig? Något roligt eller har ni hål att fylla?"
"Jag ska betala min kvarskatt", svarade jag och kände hur tråkigt det lät. Summan innebar plus minus noll. "Önskar att jag kunde sätta sprätt på pengarna men ... Hade gärna gjort något roligt med er, fast det kan vi fortfarande göra men då med andra pengar."

Så gåvan kom som en skänk från ovan. Tack! Jag fyller ett hål men å andra sidan så kan ett streck dras på min todolista. Frihet!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar