torsdag 6 september 2018

Egentligen var du okey MEN ditt beteende är det inte


Det finns människor som skapar konflikter. En del av dem verkar njuta av detta, några kan kanske inte stoppa sig och andra har dålig självinsikt.

Så finns det människor som undviker bråk. En del är konflikträdda, några önskar lugn och ro och andra vill hitta fredligare och schysstare lösningar.

Själv försöker jag undvika konflikter (trots att jag är temperamentsfull). Tänker att det är bättre att ställa en fråga än att tro mig veta svaret. Myntet har två sidor och om vi kommunicerar så kan bråk oftast undvikas.

Men alla personer är INTE intresserade av att förstå motparten. De finns de som drivs av att ha RÄTT ... oavsett vad det kostar.


Hur länge ska vi försöka jämka? Vända andra sidan till? Försöka förstå?
Jag tänker att det finns tillfällen då vi måste sätta ned foten och säga NEJ! Att bli trampad på är NO NO. Kanske vänder jag på klacken och går (bort från situationen).

Just nu skulle jag vilja stänga dörren framför näsan på en person som under åratal hotat, förtalat och bettet sig allmänt otrevligt gentemot en hel grupp (när vederbörande inte fått sin vilja igenom). En person jag egentligen tycker om men som just nu beter sig så illa att jag fått nog. Sorgligt men sant ... jag vill/orkar inte mer.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar