söndag 2 september 2018

En drunknad groda


En ledig söndag, utan kids men med man och katt. En sensommardag i shorts och linne. En ledig dag då mycket hunnits med.

Efter att ha skjutsat Astronauten till sitt flyg så betades den ena uppgiften efter den andra av. Jag hann yoga i solen på altanen och äta frukost i lugn och ro innan det var dags att kavla upp ärmarna (hade inga ... hade linne men du förstår vad jag menar).

Äppel och päronplock. Fallfrukt. Vissa ruttnade och andra skadade. Allt hamnade i backar som senare fraktades till sopstationen där jag och mannen tömde den ena efter den andra i redan fulla kärl.


Sen mys i solen och planering av nästa senioryoga klass. Var på jag fortsatte att rensa ogräs, flytta krukor och ansa humlen. Varm och svettig tog jag ett bad, kanske det sista för denna säsong i vår pool och upptäckte en drunknad liten groda i filtret när jag skulle byta detta.

Storstäd av poolhus och sedan vårt eget. Allt gick som på räls tills jag skulle skura trappan och välte hela hinken så att vattnet rann ut över källargolvet. Vi kan säga att det blev ordentligt torkat.

När städningen och ett par maskiner tvätt var avklarade tog jag ledigt. Ett gott dagsverke. Känner mig riktigt nöjd över allt jag/vi hunnit med.

Nu dags för ny vecka: välkommen måndag!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar