lördag 11 maj 2019

Diska i badrummet


När du löser detta så vaknar jag upp efter en "partydanskväll", sådana som jag fullkomligt älskar, att få ge mig hän och ge järnet på dansgolvet. Gå in i mig själv, in i bubblan och vara fullständigt närvarande i nuet. Dansa!

Dagens blogg ska inte handla om detta utan om vår något annorlunda fredagkväll. Efter lunch dök snickare upp, de ska hjälpa oss att montera den nya bänkskivan ( sitter ihop med spishällen) samt byta ut en del vitvaror. Eftersom de kom sent så hann de inte klart ... fortsätter på måndag.

De åkte kl 16 och lämnade oss utan möjlighet att laga mat då både spishäll och ugn monterats bort. Mannen som tänkte till föreslog att vi skulle köpa hem sushi vilket var tur, vår elektriker dök upp först ett par timmar senare.


Sen blev allt fel! Inte elektrikern, han gjorde verkligen ALLT han kunde. Upptäckte däremot grava fel bakom apparaterna, till exempel faser som var sammankopplade och genererade alldeles för många volt. Vidare insåg vi att något kopplingsschema inte finns, alla knappar är omärkta vilket innebar att detektivarbete behövde genomföras.

När micron först kopplades ut och sen sattes på igen så small det. Lejonkungen som var mitt uppe i ett nätbaserat game blev abrupt avbruten. Elen dog.

Elektrikern som redan var sen till sin romantiska middag med frun på Burger King fick ställa in. Det letades säkringar och elskåp, både inomhus och i grannskapet. Stearinljus tändes och jag och Lejonkungen spelade kort.


Timmarna gick och vår trevlige elektriker blev svettigare och svettigare. Han ville inte ge sig förrän problemet löst sig. Mannen föreslog att han skulle åka hem till familjen och sen återvända för att avsluta morgonen efter. Vi var alla trötta men vår elektriker var envis, han ville inte lämna oss strömlösa. Till slut fick han dock ge sig och lämna oss. Vi kröp då till sängs, övertrötta.

Vårt hem är en byggarbetsplats. Det är en konst att diska i badrummet. En gammal micro står på golvet i matrummet. Kastruller överallt ...

Igår kom elektrikern tillbaka och kunde avsluta sitt jobb. Pust. På måndag kväll (efter det att snickarna varit här) hoppas vi på ordning igen.

Tyvärr för oss så kommer fakturan att bli mycket saftigare än vi räknat med ...
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar