lördag 25 maj 2019

Hmn ... trodde vi bodde i vårt hus och att hon var gästen


Hemma hos oss får vi ofta besök av grannskapets katter, de verkar tycka att vår tomt och  mannen är ett trevligt ställe att vara på/schysst person att hänga med. Eftersom vi älskar djur och katter i synnerhet så är alla välkomna att titta förbi.

Det finns en donna, vi döpte henne till Bjällran på grund av den lilla pingla som hänger i hennes halsband. Hon är röd/brun/spräcklig/randig och har gjort sig extra hemmastadd. När hon passerar tar hon gärna en sväng genom huset för att kolla så att allt är i sin ordning. Stannar så länge det passar henne och sen trippar därefter iväg.


Hon gillar vår damm, vårt vattenhål, där kan hon gömma sig i den höga stormhatten och spana på fåglar som stannar för att tvätta eller bada sig. Själv dricker hon lite.

Astronauten som emellanåt utfärdar pensionärsvarning över sina föräldrar hävdar att vi behöver skaffa egen katt (nu när Tiger tittar ner på oss från sin himmel). Det är inte okey att kidnappa andras!

Men hallå? Vi försöker verkligen INTE få Bjällran att flytta in ... vi tycker enbart att det är trevligt att hon kommer förbi och säger hej. Målet är att hålla uppe den goda grannsämjan.


Föra helgen  när det var ordentligt hett så stod vår altandörr öppen. Vi kollade på film och plötsligt från ingenstans så kom Bjällran. Hon hoppade upp i mitt knä och la sig till rätta (som om det var hennes hus). Hej hej sa jag och strök henne över ryggen, det skulle jag inte gjort. Bjällran markerade direkt med att nafsa och talade om att jag gick över gränsen!?

Hmn ... trodde vi bodde i vårt hus och att hon var gästen.

Jag lät henne ligga kvar och gosa så länge det passade henne sen trippade hon iväg och jag stängde dörren. Donnan passerade min gräns. Hon är sjävklart välkommen på visit men om hon lägger sig i mitt knä så kanske hon får stå ut med att jag gosar med henne.

Träffade Bjällrans husse i fredags. Katten heter Leia och beter sig likadant hemma. Och härmed lovar jag  både Astronauten och alla andra att vi ALDRIG kommer att kidnappa grannarnas katter, däremot får de titta förbi och säga hej OM de är trevliga.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar