söndag 14 maj 2023

Den ene vill rymma ut och den andre slinka in ...För exakt fem år sedan flyttade vi in i vårt hus. Precis som i år hade det varit en kall vår och sen i mitten av maj slog det om och blev "sommar". Tänkte då att värmen i maj kanske var de soltimmar vi skulle få men ack vad vi bedrog oss. 2018 blev extremt het med undantag för en vecka runt midsommar.

Bjuder idag på hur det var då, för fem år sedan:

Den ene vill rymma ut och den andre slinka in ...

Min axel var ännu sämre igår när jag vaknade, så pass irriterad att jag inte kunde utöva min yogapraktik fullt ut. Jag försökte försiktigt att genomföra alla asana men kroppen vrålade nej när jag enbart tänkte chaturanga (= smal armhävning).

Taskig tajming inför flytt och lång utbildningshelg ...

Vårens/sommarens varmaste dag (28°) ägnades som sagt åt flytt. Ett tidskrävande åtagande trots att vi anlitade firma. 66 trappsteg utan hiss är ingen hit när 140 kartonger samt ett helt bohag ska bäras. Mycket kaffe och vatten gick åt.

Jag och Tiger blev utskjutsade till vårt nya hem på förmiddagen. Jag kunde börja packa upp matvaror och en del porslin. Katten fick nosa inomhus men försvann ganska snart in i tvättstugan som var det enda riktigt svala rummet. Kröp ihop bakom tvättmaskinen och tyckte att han låg bra där.
Jag premiär lunchade på vår stora altan, hann sätta mig ned, då dök förste grannen upp. En hankatt vid namn Ramses. Trevlig prick. Hälsade och slog sig världsvant ned bredvid mig. Han kurrade högt och jag åt. När jag sen skulle gå in igen tänkte Ramses (katten heter så) hänga på men då blev det stopp.

Gårdagen ägnades åt uppackning, bad i poolen och hämtmat. Vi har sååå mycket kvar men det gör ingenting, nu är vi på plats. Allt känns oerhört bra.

Vad gäller katterna så har de kollat in varandra genom altandörrens fönsterruta. En dag kan de få hälsa på riktigt men inte än ... för tillfället vill den ene rymma ut och den andre slinka in. En glasruta mellan de båda herrarna känns just nu väldigt relevant.Tack och hej!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar