fredag 12 maj 2023

Vårt alldeles egna paradis
Vilken lycka det är när den sena våren förvandlas till sommar (just nu, fattar att det kommer att återgå till normalare temperaturer) men att få gå i shorts och linne de timmar jag inte arbetar är ljuvligt. 
I vår trädgård växer allt så det knakar och den stora rabarber är redan gigantisk.

När jag var liten hade vi en enorm rabarber på landet, den var så stor att det gick att gömma sig i den när vi lekte kurragömma! Den vi har på vår tomt är typ likadan.
Jag gissar att det är kombinationen regn och nu sol samt värme som ligger bakom vår frodiga tomt. Kaprifolen på altanen har ansats rejält och svarar med att bli grön. Humlen (årets) har redan börjat klättra uppför staketet, nu när de fjolårsrankorna klipps bort. Plommonträdet blommar och vinbärsbuskarna doftar underbart. Ett par smultronplantor har vita blommor men magnolian är speptisk, den håller fortfarande sina knoppar slutna. Känslan just nu är mer sommar än vår.

Med allt som växer ökar också arbetsuppgifterna. Gräset behöver klippas, fasaden rengöras, grusgångar rensas och rabatter hållas snygga (FY för kirskål!). Vår damm måste tittas till och poolen skötas om (är fortfarande vinterstängd). När jag/vi tror att vi är klara så är det bara att börja om från början.


Ha en skön lördag!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar