torsdag 25 maj 2023

En bättre start

Är lyckligt lottad som har arbeten, vilka jag ofta kan kombinera med morgonträning (yoga, löpning eller rask promenad). Visserligen vet jag att även de dagar undertecknad börjar kl 07 och inte "hinner" så skapas ändå utrymme (under dagen) för det jag behöver eftersom rörelse har hög prioritet för mitt välbefinnande.


Detta blogginlägg tillägnas min älskade mamma i himlen.




Hon (som numer blickar ned på oss från himlen) var en modern kvinna med ett hjärta av guld. Mamma fanns alltid nära och lyssnade samtidigt som hon aldrig prioriterade bort sig själv. Om något var intressant eller spännande så såg hon till att följa sitt hjärta. Pappa sa inte nej. Vi växte upp utan curlade men med mycket frihet och jag lärde mig tidigt att stå på egna ben.




Just idag minns jag hur hon varje vardags morgon innan hon skulle iväg till skolan (där hon arbetade som speciallärare) drog på sig gymnastikdräkten och satte på sin vinylskiva. Hon tränade i gillestugan, någon form av pulspass innan hon hoppade in i duschen. Under årens lopp hann hon avverka en och annan LP.

Idag när jag är i den ålder min mamma var då har jag övertagit hennes morgonrutin. Det är inte Bengt Bedrups röst jag hör och skivspelaren är utbytt till laptop alternativt mobil eller iPad. Vi kör heller inte samma typ av träningspass men det spelar ingen roll och jag mår lika bra som du mamma av att ta hand om mig själv.




En bra start på dagen. Tack mamma för tipset!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar