torsdag 18 februari 2016

Det handlar om andningen

Att konstruera en hatt och designa den är en världslig sak, att andas rätt är något helt annat. Precis i skrivande stund känner jag mig fullkomligt avslappnad och faktiskt lite dizzy. Ska försöka fokusera på bloggen :)


Jag har som vanligt startat morgonen med ett för dagen fysiskt tuffare yoga pass följt av den meditations kurs jag påbörjat. Fjärde dagen på första veckans grund kan bockas av.

Hittills är jag med i matchen, lyssnar noga, följer anvisningarna och tänker att jag verkligen har anlag för detta (har haft funderingar på hur mycket det ev skulle krypa i benen av att sitta stilla och mota bort fladdrande tanker).

När jag följer in och sedan utandningen, insluten i mig själv så undrar jag om min andning är korrekt? Kanske gör jag fel? Att tömma all luft är svårare än att fylla upp lungorna, bröstkorgen och diafragman med nytt syre.


Jag har en hangup när det gäller att hålla andan, den har jag utmanat vid några tillfällen. När det gäller meditation så ska jag inte hålla andan, enbart följa en lugn rytm och ta en minipaus mellan den långa inandningen och sen en efter den långa utandningen.

Hur som helst så är det väl exakt detta jag ska träna på: att andas, försvinna in i mig själv och fokusera på stillhet. Kroppen trycker på control out delite och startar om systemet. Kanske inte nu när jag är nybörjare? Men sen :)


Det sägs ta 18-20 minuter för kroppen att rensa ut slagg, fylla på, uppdatera (reparera) för att sedan starta om systemet! Tänk dig att du laddar ett batteri, en mobil eller en dator ... det tar inte 20 minuter.

Så jag fortsätter att känna in andningen och lyssna till både min egen kropp samt hur jag ska göra, andningen kommer att falla på plats om inte i morgon så någon annan dag ... om jag nu gör fel? Skam den som ger sig!


Namasté

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar