söndag 14 februari 2016

Konsten att göra smoothie i förrådet

Årets Alla Hjärtans Dag firas i en stad som byter årstid ungefär lika ofta som min mellansyster bytte kläder (varje dag) när hon var sex, sju år. Idag är det vinter hos oss och någon minusgrad. Ute glittrar snön på träden av försiktiga solstrålar som tränger genom molntäcket ovanför oss.


Vi har en härligt lugn och skön familje söndag. Min plan i morse var att överraska familjen med en god frukost. Den ursprungliga planen hade varit att bjuda på hotellfrukost alternativt brunch men eftersom jag var så sen så fick vi inte plats. Vi tar den presenten en annan helgmorgon.


Mina väckarklockor var dagen till ära felprogrammerade. Tidigt i morse försökte Tiger få mig att förstå att det var morgon. Jag hade varit en snabb sväng till badrummet, utan att tända lyset i hopp om att han inte skulle märka något. Tiger kom springande och jag viskade till honom: "Det är inte morgon än, Jag sover. Du ser inte mig."

Jag kröp ned under täcket och somnade om. När Tiger klev över mig nästa gång var det verkligen morgon! Oops, nu måste jag skynda mig. Katterna fick frukost och jag plockade tyst fram ingredienser till scones när jag hörde hur mannen närmades sig. Typiskt, där rök min plan!


"Gå och lägg dig igen, jag gör överraskningsfrukost", sa jag och pussade på honom, sen stängde jag köksdörren framför näsan på honom. Så ja, dags att köra igång. Det värsta var de smoothie jag planerat. Jag fyllde shakern med banan, blåbär och yoghurt, var på jag med köksmaskinen i famnen gick iväg till vårt vindsförråd (dörren mitt emot vår lägenhet).

Nöden har ingen lag, frysboxen fick stå tillbaka en minut och låna ut det eluttag vi har i förrådet. Jag mixade allt slätt och stoppade sedan tillbaka frysboxens kontakt i uttaget. Smög tillbaka in i köket och plockade ut plåten med de färdiggräddade sconsen ur ugnen. Te, olika ostar, marmelad, frukt och servetter klippta till hjärtan. Det fick duga. Man tager vad man haver som Kajsa Warg sa.


Tände lite ljus och hämtade maken. sen knackade vi på sonens dörr.  Nu kunde vår Valentine dag starta. 


Hoppas din dag var lika fin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar