måndag 29 augusti 2016

En mus i vårt hus


Vad gör man när regnet öser ned och familj inklusive våra katter är samlade? Middagen är uppäten och lusten att bege sig ut är noll.

Jo mannen kommer på att det finns appar för katter. "Vad då för appar?", undrar jag. Mannen tar fram sin läsplatta och gör en sökning. Så startar han ett spel. En tvådimensionell mus springer över skärmen, fram och tillbaka liksom zickzackar. Den lille gnagaren är stor som en kackerlacka och syns hela tiden uppifrån.


Mannen håller fram plattan mot Tiger som noterar rörelsen och följer musen med blicken. Vår fotbollsspelare tittar på oss som om han funderade över exakt hur korkade vi plötsligt blivit? Klart han ser att detta inte är någon riktig mus ... Vad är poängen?


Så kommer Ravelli. Mannen lägger ned plattan på golvet och honkatten följer den lilla pipande gnagaren med blicken, så tar hon tassen och börjar spela. Varje gång hon rör musen så dyker det upp en ostbit på skärmen.

Tiger sitter bredvid och tittar på. Hemma hos oss är han den som leker inte hans mamma men nu är det som sagt ombytta roller. Tiger verkar inte förstå hur Ravelli kan tycka att en tecknad mus är något att lägga energi på, inte när det finns bollar in real life. Tiger lämnar rummet.

Nu är Ravelli helt inne i musjakten samtidigt som mannen börjar oroa sig över sin läsplatta, han vill inte få den rispad av någon kattklo. Så leken avslutas och Ravelli tittar snopet på sin husse.

Så kan en helt vanlig vardagkväll hemma hos oss se ut.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar