torsdag 11 augusti 2016

Lyssna ... pusha inte!


Vet att jag har lång rygg och kortare ben ... inte som mannen som är byggd tvärtom med långa ben, blev så tydligt när vi skulle bröllopsfotografering oss för 24 år sen. Jag placerades på en hög pall och han stod bredvid. Hoppsan, fel! Jag blev längre och den bilden togs aldrig.

När jag började med yoga för ett antal år sedan så räckte inte mina händer ned till golvet när jag satt i 90 graders vinkel med raka ben och sträckt rygg, alltså jag kunde inte ha hela handflatan platt i golvet samtidigt, istället satte jag ned fingertopparna som en pedistal och tänkte att det berodde på min långa rygg.


Så fel jag hade! Idag förstår jag att anledningen till stor del berodde på förkortade axel och nackmuskler. Efter att ha strechtat ut och tränat upp dessa muskler samt tänjt ut fascian så får jag idag ned hela handflatorna! Wow! Jag har blivit längre. Så trots lång rygg så kan jag något jag inte kunde för ett halvår sedan, något jag aldrig medvetet tränat för att lära mig utan något som jag fått som present på köpet för mitt vardagstränande. Tack!

Varje dag lär jag mig nytt. Varje dag blir jag lite starkare och smidigare på ett bra sätt, utan vikter eller andra hjälpmedel. Min kropp vägleder mig och min viktigaste uppgift är att lyssna ... inte pusha. Inte alltid så lätt men oerhört nyttigt för mig, jag som gärna vill kunna redan innan jag provat.


Ha en bra dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar