tisdag 10 januari 2017

Hatha morning flow


Första morgonklassen i studion på typ en månad! Det var verkligen på tiden. Trött och seg släpar jag mig ur sängen för att klä på mig och hinna äta lite innan det var dags att trampa iväg på cykeln.
Vad som är bra med att tvingas förflytta sig är att kroppen vaknar till.

Väl i studion så fladdrar ljuslågorna och det är nedsläckt. Inbjudande en gråmulen morgon. Jag rullar ut min matta och hämtar props att använda om det skulle behövas.


Som alltid uppmanas vi att fundera över morgonens syfte med klassen. Vad önskar jag? Vad vill jag med min praktik? Behålla balans och harmoni blir det svar jag ger mig själv.

Så får vi ytterligare med oss en fråga, vilket element känner jag mig mest nära nu?

Säg det? Brukar vara luft men knappast denna morgon .... Vad är jag då??? Inte eld, inte flödande vatten, då återstår jord.  Är jag grundad? Kanske? Tröttheten ligger som en tyngd genom sittbenen, denna morgon måste jag nog inse att jag är mer jord än något annat. Okey

Vi börjar klassen och ett lugnt stilla flow tar över. Hör hur de andra andas genom varje asana. Hör mig själv andas. Kroppen vaknar och jag mår bra.


Så hamnar vi i duvan, en upprätt variant där vi ska förlänga uppåt inte fälla fram. Föra armarna utåt sidorna i balanspose. Nu blir det svajigt för mig. Hips don't lie ...

Oj då nyttigt men samtidigt tufft ... för mig. Får instruktioner och hittar rätt, klarar att sitta i den upprätta duvanposen med full balans. Ja! Behöver verkligen arbeta här, hur jobbig denna asana än är. Bra, tack.

Den jordade kroppen blir mer flödande som vatten och jag är helt vaken. Oändligt tacksam.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar