söndag 15 januari 2017

Till glöden falnade


Solen påverkar mig oerhört. Den ger livskraft och glädje, lockar ut människor i vinterkylan och är det som värmer oss i mörkret.

Har haft en alldeles underbart skön söndag med sovmorgon och lång yogapraktik hemma. Efter lunch beslöt jag och mannen att promenera i det vackra vintervädret. Solen sken och ett antal minusgrader fick oss att klä på oss ordentligt.

Så gick vi genom stan, längs ån och sen in bland träden i parken. Vi var långt ifrån ensamma. Solens dragningskraft är stor i mitten av januari. Några åkte skridskor, andra löptränade men den stora massan gjorde som vi ... promenerade.


Trötta och nöjda gick vi hem. Jag tände en brasa i öppna spisen och satte mig på en stor golvkudde. Värmen från elden kändes som solstrålar mot kroppen. Om jag blundade så kunde jag låtsas att jag satt på en klippa eller en strand.

Nu satt jag hemma på en kudde och det var okey. Vi fixade fika och jag återvände till kudden med min bok och en stor latte (en "riktig"). Där satt jag till elden falnade och enbart aska återstod.

Mannen tog sin bricka till fotbollsmatchen på teven. Vi laddar våra batterier på olika vis.


Nu startar en ny vecka.
Önskar dig en bra dag!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar