lördag 15 april 2017

Att inte hålla måttet


En vän påpekade att det behövs motvikt till allt positivt som läggs ut på sociala medier, att ingen mår bra jämt eller är lycklig för jämnan.
Så sant. Kanske vinklar jag mitt liv sockersött? Kanske är jag en av de som mår bra av att bredda den bild jag visar upp?

Okey. Här kommer en reflektion över min "perfekta" påskafton:


Upp i ottan ... så trött att ögonen gick i kors. Katterna nöjda,  matte vaken det betyder frukost. Passade på att servera mig själv samtidigt (dock inte kattmat). Sen yoga. Min stund på mattan bjuder på energi och lugn, det är en present jag ger mig själv varje dag. Helt ärligt så tror jag att jag blir en bättre människa när jag fått landa på mattan.

Familjen slumrade och jag gjorde mig i ordning för att gå till jobbet för att öppna butiken. Hann pussa på mannen som yrvaket klev ur sängvärmen innan jag smet iväg.

Väl på jobbet började jag med att sätta på kaffe, behövde vakna ordentligt.


Sen gick arbetsdagen och en av mina gulliga kollegor undrade om en kund. Jag hade följt henne (kunden) runt hela övervåningen för att visa vilka klänningar vi har men när min kollega senare frågade hur det gått hade kunden svarat att jag var sååå ointresserad av att hjälpa henne att hon tappat lusten?!?

Vad hade jag gjort för fel? Hur hade jag kunnat göra annorlunda? Tanken malde vidare och jag kände att jag tappade tron på mig själv. Kände mig dålig ... typ nästan värdelös.

Väl hemma övermannade tröttheten mig och jag bröt ihop. All planering sprack och jag dög varken som mamma eller partner (sas inte men det kändes så). Grät i en minut och drack lite kaffe, sen körde vi igång skattjakten på de gömda påskäggen. Lugnet la sig och balansen i min kropp återvände.


Jag gillar INTE att känna mig otillräcklig, att inte duga eller att jag kanske borde ansträngt mig mer för någon annans skull ... när jag tror att jag ÄR good enough.

Jag försöker oftast att göra mitt bästa men vissa dagar verkar det inte räcka ... då är det lika bra att bryta ihop och sen komma igen.

Sammanfattningsvis blev det en helt okey Påskafton.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar