onsdag 7 februari 2018

+13,7 grader ... inomhus


Är detta hälsosamt? Är det ens okey?

På jobbet, på entréplan har vi just nu mellan 14 och 15 grader. Det är kallras och drag från de dubbla entrédörrarna. Luftslussen mellan de yttre och inre dörrarna gör ingen större skillnad. Och tyvärr för oss så sitter den fläkt som ska blåsa varmluft innanför slussen inte inne i den. Någon varmluft märker vi inte av, inte ens om vi står under den trots att den är ställd på max.

Att vi har dubbelentre och dessutom i vinkel underlättar inte. Folk passerar nära, typ smyger längs fasaden så att detektorerna tror att de ska in och dörrarna går upp. Igår ställde sig dessutom ett par mitt i luftslussen så att dörrarna varken visste ut eller in, skulle de öppna sig eller hålla sig stängda?

Vi har kontaktat vår fastighetsskötare som konstaterat samma sak som vi. De hinner inte fixa just nu ... men hallå?! Det är massor av minusgrader ute!


Så på mitt arbete lever vi i två världar, på övre plan är det behaglig temperatur och på undre istid. För att göra det bästa av vår situation så byts vi av, arbetar pass nere. Vi turas om. Är någon lättklädd så är det bättre att den personen är uppe.

Igår hängde jag om entréplan. När jag är i mer eller mindre rörelse så håller jag värmen. Kylan märks inte lika tydligt. Vore dock skönt om fastighetsskötaren fick en lucka i sitt schema och hann fixa vårt "lilla problem". Känns verkligen inte 100% när det gäller fysisk arbetsmiljö.


Ha det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar