lördag 4 januari 2020

Hade någon snott mitt betalkort?!?


Igår var jag med om något för första gången och förhoppningsvis så slipper jag gå den vägen igen. Visserligen har jag den personligheten att jag emellanåt behöver göra "fel" för att det inte ska upprepas men sällan i den typ av situation jag nu ska skriva om. I vissa avseenden är jag väldigt strukturerad och har full koll. Gårdagen tillhör undantagen.

Efter att ha undervisat en yogaklass under förmiddagen, ätit lunch och genomfört min egen praktik hemma så åkte jag med mannen för att köpa te i den mysiga lilla tebutik som ligger inne i city. Jag hoppade ur bilen och klev in i affären. Hittade en perfekt gåva till dagens värdpar och bad sedan personalen om 200 gram av vårt morgon te. Mannen hade skickat med stämpelkort och kontanter (det sista har vi aldrig). De lösa pengarna räckte till te så min plan var att betala resten med kort.

Men på platsen bakom mitt körkort var det tomt, inget betalkort??? WTF!


Kortet ligger alltid på samma ställe. Jag letade igenom alla fickor samt alla möjliga fack i plånboken med betalkortet låg ingenstans. Vem kunde ha snott mitt kort? Och hur skulle jag göra nu?

Jag frågade butiksbiträdet om det var möjligt att jag sprang ut till bilen och mannen för att se om jag kunde få lite hjälp med betalningen?

Mannen grävde i sina fickor och lyckades hitta mynt som motsvarade summan jag saknade. In i butiken igen, betalade och funderade. Hjärnan arbetade febrilt, när hade jag använt kortet sist? Dagen innan då jag handlade mat. Skulle jag ha glömt kortet i kortläsaren? Hmn ... inte bra.


Så mindes jag morgonen då jag behövt betala parkering (vilket är ovanligt då jag oftast har möjlighet att stå gratis). Bad mannen köra till multihallen. Kanske skulle någon vänlig själ ha lämnat in kortet i receptionen? Eller på sushi restaurangen mitt emot?

Kollade ovanpå biljettautomaterna men där var det tomt. Gick till receptionen och frågade. Bingo! I deras kassalåda låg två bankkort, var av det ena var mitt. Jippi!!!

Eftersom det var samma personal som hälsat mig välkommen på morgonen och som vet vem jag är så fick jag mitt kort. Nu ligger det i tryggt förvar, på sin plats bakom mitt körkort i plånboken. Ordningen är återställd och kanske har jag lärt mig något?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar