lördag 18 januari 2020

Plötsligt drog det till!?


Tänkte slå två flugor i en smäll, låta kroppen landa förutsättningslöst på yogamattan och göra det den önskade samtidigt som jag förhoppningsvis skulle få uppslag till nästa veckas vinyasaklass.

Det jag visste var att jag ville fokusera på mina höfter, låta dessa stå i centrum och få den uppmärksamhet de behöver. Resten fick bli som det ville.

Allt började bra. Jag lyssnade in och lät kroppen leda mig men så plötsligt efter the wild thing i en hög sidoplanka kände jag hur en muskel (under höger skulderblad) högljutt protesterade . Kanske var kroppen inte tillräckligt uppvärmd när jag sträckte ut i ytterläge?


Någon annan hade kanske slutat praktisera, det gjorde inte jag. Vill inte bli skadad men viljan att förstå VAR och vilken muskel det handlade om blev större än att låta kroppen vila. Jag koncentrerade mig på skulderbladen, bröstryggen och ryggraden. Rörde mig utforskande i 360 grader med eller utan lättare belastning för att se hur musklerna reagerade.

Tror att jag gjorde rätt (denna gång). Kroppen blev varm och mjuk och krampkänslan försvann. Efter praktiken smörjde jag in ryggpartier med en ordentlig klick Tigerbalsam.

Resultat kan bli en stelhet över området eller så lyckades jag mota Olle i grind? Om jag har tur så slipper jag rörelsebegränsningar, det visar sig på mattan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar