torsdag 5 oktober 2023

Är du redo? Jag ärNu har hösten anlänt och träden börjar sakta ändra färg. Luften är krispigare och temperaturen har sjunkit. Om september serverade sensommarvärme så startar oktober mer traditionellt. Mörkret är här och det är dags att växla ytterplagg.

Älskar hösten! Bladen i gul/orange/rött som virvlar i luften och så småningom kommer att lägga sig i drivor. Det är både magiskt och vackert på samma gång. Dimman över ån på morgnarna och oväsendet från alla gäss som samlas för att flyga söderut. Naturen förbereder sig inför vintern.

Jag är redo. Tänder ljus. Varvar ner. Kryper ihop under en filt på kvällarna och kollar på serier. Mysigt!Vår grävling verkar acceptera situationen, armeringsjärn kombinerat med stenbumlingar gav oss seger denna gång men vi vet att han/de kommer att komma tillbaka och hoppas på bättre lycka nästa år, det tillhör liksom naturens lagar. 

Har en del pyssel kvar i trädgården som att vinterstänga poolen, klippa ner humle samt vildvin, fortsätta ta hand om de äpplen som sitter kvar i träden samt de som faller till marken och sist men inte minst räfsa löv när de lägger sig i ett tjockt lager över hela gräsmattan. Nåja, idag är det fredag och helgen närmar sig. Önskar dig en skön dag!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar