tisdag 3 oktober 2023

Det står INTE i pärmen ...Fortsätter på samma spår som igår, "hantverkare", i detta fall de som utför grävarbete för att byta ut rör. Igår väntade vi mer än halva dagen och när de sent om side dök upp så pratade mannen med männen tre gånger. Försäkrade att de visste var och hur de skulle gräva. Mannen påtalade att ritningarna inte stämde och att grävandet därför borde ske utifrån den överenskommelse som gjorts muntligt så att elen och kopplingarna hamnar på rätt ställe. 

Visst svarade var och en av de han pratade med men trots det kände vi oss inte säkra på att de lyssnat då de hävdade att allt de behövde veta stod i deras pärm.

Så lyfte arbetarna bort plattor på vår tomt för att förbereda grävning ... på fel sida om källarfönstret! Jag som varit hemifrån upptäckte detta och påtalade att de inte hittar elkoppling på den sidan. Undrade snällt om det inte vore både enklare och bättre att gräva rakt fram (inte i vinkel) så som bestämt?

"Allt står i min pärm", fick jag till svar.

"Fast det står fel, det togs ett nytt beslut för att underlätta för er och oss. Ni kommer att hamna på fel sida", svarade jag.Förmannen höll hårt i sin pärm och svarade att han skulle dubbelkolla. Kändes som vi inte kunde göra så mycket mer, mannen hade pratat med tre personer, en av dessa hade dessutom följt med in och ner i vår källare för att få se svart på vitt så att han lättare skulle kunna förstå anledning till ändringen. Jag hade därefter pratat med samme arbetare vilken fortsatte att hävda att pärmen innehöll den enda sanna informationen.

Suck ... vi lät dem hållas. 

Tidigt igår anlände männen och grävarbete påbörjades, trots att mannen åter visade på de problem de skulle möta om de grävde enligt pärmen så fortsatte arbetarna att göra på sitt sätt efter den gamla ritningen. De valde att gräva "fel"!? Det innebär att när de borrar (genom ytterväggen så hamnar hålet bakom en väggfast hylla. Blir tufft för elektrikern att slutföra arbetet.

Fattar inte varför det är så svårt att lyssna och tänka själv? Det besked som vi fått från entreprenören gällde inte längre, kanske för att denne "glömt" att ändra i pärmen?

Jösses ...

Mannen fotade och mejlade entreprenören. Nu får vi se vad som händer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar