lördag 14 oktober 2023

... men när vi sover kan allt händaIgår beslöt jag mig för att skapa med händerna av det som naturen erbjuder. Lönnlöv, de är vackra och finns i många färger. Plockade in ett gäng och satte mig vid köksbordet.

Mindes ett inlägg på sociala medier där en girlang skapats av enbart löv och tänkte att det är lagom att pyssla med en lördagseftermiddag för att locka fram den egna kreativiteten.

Audrey blev intresserad och hoppade upp på bordet för att studera. Hon smög tyst omkring och nosade men verkade förstå att de färggranna bladen var mattes (inte för att jag vare sig sagt eller signalerat utan för att hon är smart).Att binda girlangerna gick förvånansvärt snabbt, det pillrigaste var att slå knut på stjälken, då den ibland hellre ville brytas än omvandlas till en knut.

Hemma hos oss behöver vi tänka var vi placerar bitar eller delar av natur som kommer utifrån. Katterna älskar när vi plockar in och ofta får de lukta, utforska och ibland leka men inte denna gång. Valde därför att hänga upp girlangerna. Om det är en säker lösning återstår att se, när vi sover kan allt hända ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar