söndag 15 oktober 2023

Nej tack till ett sista dopp

 


Så blev det åter dags att förbereda för vinter i vår trädgård, åtminstone vad gäller poolen. De flesta av våra träd har i stort sett alla löv kvar utom blodhäggen vid dammen som långsamt klär av sig. Vi kan konstatera att växterna har lite olika sätt att ta sig an den senare delen av oktober, kaprifolen är grön och blommar fortfarande precis som rosen och vårt olivträd är grönt medan äpplena delvis hänger kvar.

Soligt och blåsigt men vackert.

Det var dock mindre angenämt att dammsuga vår pool, helt ärligt räckte det med att behöva köra ner halva armen i det kalla vattnet (då slangen skulle monteras i breddavloppet) för att konstatera att jag hade noll lust att ta ett dopp.I går fixades därför dammsugningen från poolkanten (inte som tidigare år i bassängen) och efter det tömde vi en del av vattnet, först genom att backspola sen med hjälp av vår dränkpump. Mannens arbete är att montera bort vattenpumpen så den kan förvaras i förrådet samt tömma sandfiltret medan jag isolerar breddavloppet. 

Möblerna är bortplockade sedan någon vecka tillbaka och i helgen blev det som du nyss läste poolens tur att gå i ide men än är vi inte lediga, hela trädgården är inte redo, vi väntar fortfarande på det stora "lövsläppet". 


Önskar dig en bra dag!Längtar efter att gräset i trädgården ser ut som på bilden så jag kan göra lövänglar, bara för att det är sååå roligt! Längtar dock inte efter att räfsa alla löv ...Inga kommentarer:

Skicka en kommentar