onsdag 14 juni 2017

Livets vedermödor


Mannen fick ett samtal häromkvällen från vår surfande astronaut, som i sin tur blivit uppringd av den person som hyr den studentlägenhet vilken sonen med kursare bott i den senaste terminen.

Vägglöss ...

Antisemix ...


Åh, inte igen! Har varit med om att Lejonkungen drabbats när han bott i skabbigt rum ute i Europa. Fick frysa ned hela packningen och därefter tvätta allt.

Astronauten har inte velat packa ur sin stora väska, alla kläder har legat kvar. När han drog till Portugal för att surfa passade jag på att stänga väskan så han skulle slippa katthår från våra pälsklädda familjemedlemmar. Kanske var detta, utan att jag då visste det, ett smart drag?


Mannen kollade med sonen om han märkt något? Bett? Vägglöss ska vara rätt stora, klart synbara och lämna spår efter sig. Svar nej, inget obehag.

Konstigt? Löss i studentrum men utan att sonen märkt något? Jag har undersökt kuddar, täcke och madrass här hemma men hittar inga spår av inkräktare. Trots det planeras samma procedur: frysa ned och sen tvätta ... allt! Har börjat med sängkläderna, det här kommer att ta tid.

Hoppas att det i vårt fall är falskt alarm, att vägglössen stannat i norr. Magkänslan säger så både på mig och mannen (den sistnämnde kan vara skeptisk). Ja, ja shit happens, just deal with it.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar