tisdag 12 mars 2019

En frostig kropp tinas bäst med en kopp rykande hett te


Jag är lyckligt lottad som har tillgång till ett litet krypin, en hemma studio i vårt poolhus/gäststuga. (Kärt barn får många namn och många användningsområden.) Ingen stör vilket gör att tiden i det närmaste står stilla. Jag kan helt gå in i min egen bubbla.

Om det inte vore så kallt!

Det lilla huset är inte isolerat vilket betyder att det emellanåt kan vara varmare än ute men kallare än i vårt hus. Igår visade termometern hela 8 grader. Brr ...

Ja, vi har köpt ett element som värmer rummet men eftersom huset ofta står tomt så sänker vi värmen. Vid ett av fönstren övervintrar nämligen vårt olivträd och det vill gärna ha det svalt. Så vi kompromissar, värmen vrids upp om/när jag eller någon annan planerar att hänga i studion/poolhuset/gäststugan


... men det är inte alltid jag planerar. Ofta kommer inspirationen eller lusten "bara så där" och om tid finns så tar jag med nyckeln och kilar över.

Att ta av strumpor och ställa sig på en kall yogamatta är mindre lustigt, vi skulle kunna kalla det olustigt, samma känsla är det att hänga i en nerkyld gunga.

Visst värms rummet snabbt upp och även jag men tiden innan är kroppen frostig och efteråt är det skönt med en stor kopp hett te.

Förstå mig rätt, jag älskar "min" studio. Vad jag behöver är att bli bättre på att planera mina besök, åtminstone när det är många minusgrader ute.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar