fredag 8 mars 2019

MOD - SÅRBARHET


Dearing greatly as a woman entrepreneur var rubriken på gårdagens happening på Hera Hub. Min/vår kollega Kathleen Andersson de Miranda (som studerat professor Brené Browns gedigna arbete) höll en alltigenom lysande workshop.

Viktiga frågor lyftes och diskuterades. Massor av själv reflektion och kanske en del nya insikter? Lite aha och andra men ...

Hur mycket har egentligen hänt under det senaste århundradet? Pratar vi jämställdhet, inte mycket eller inom vissa områden och i några länder en hel del.


Det mesta av vad som pratades om är hur vi själva tacklar "livet". Vad är mod och vad betyder sårbarhet? För mig personligen är det två sidor av ett mynt, du kan inte var stark och modig om du inte samtidigt vågar visa dig sårbar (svag). Som yin & yang, natt och dag, den ena egenskapen behöver den andra för att överleva.

Men att ha modet att våga visa sig sårbar är som att klä av sig naken bland andra som får behålla sina kläder på.

Att våga hoppa när du är livrädd och tror att du ska dö.

Att vara modig kan betyda att våga be om hjälp - eller att kanske INTE be om vägledning, utan istället försöka stå på dina egna stapplande ben alldeles själv, allt handlar om vem DU är.


Vill vi genomgå en hållbar förändring eller vara kreativa så måste vi släppa in sårbarheten, inte stänga dörren om den. Vi behöver lära oss att acceptera, respektera och tycka om oss själva så vi kan stötta och älska andra.

Vem är din sanna supporter och vem är din största kritiker? Kanske båda finns inom dig? Eller inte?

Tack Kathleen och Hera Hub för en väldigt intressant förmiddag!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar