söndag 20 oktober 2019

Den arbetssamma leken


Igår var det lekdag. Dock inte fritt skapande utan mer en variant av uppstyrd aktivitet, arbete är en bättre benämning.

Jag debuterade, fick vara statist under en albumplåtning. Vara en del av något större, där alla hjälps åt med det de kan från smink och hår till att rikta ljuset och möblera om.

Jag är glad att ha min dansbakgrund samt förmågan att minnas alla de gånger jag repat på scen. Att ha varit med under TVinspelningar och större föreställningar. Allt tar tid och mycket handlar om att vänta. Den egna scenen kan ta fem minuter samtidigt som helheten kräver en dag.


Inte nog med att vi var sena, fotografen kom efter oss och först då kunde ljussättningen förberedas, riggas inför eftermiddagens första scenen. Jag fick äran att rikta ena spotlighten, vilket var både tungt och monotont ... men viktigt.

Jag älskar att vara bland kreativa människor, det är kaos och allt tar tid men är samtidigt fascinerande. Vad som gäller är att lyssna in och göra det som förväntas av mig, varken mer eller mindre. En marionettdocka om du så vill eller en pusselbit. Min roll är att delta utan att för den skull synas, att låta frontfigurerna glänsa.

Magkänslan är att det kommer att bli grymt coola bilder. Ska bli spännande att se dessa när de väl presenteras.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar