fredag 11 oktober 2019

Självboost


Igår tog jag helt ledigt från allt arbete, för att ha en självboost dag. En dag att göra det jag och min kropp ville och behövde.

Började med en riktigt lång promenad, längs ån och genom skogen. Förundrades över den magiskt vackra naturen. Det är som att gå mitt i en sagobok. Och jag hade knappast blivit förvånad om ett troll, en älva eller ett talande djur visat sig.

Att få gå på stigen alldeles ensam är en gåva, jag fattar det, någonting som långtifrån alla människor kan eller har möjlighet att göra. Vi bor i ett av det renaste och tryggaste länderna på jorden. Kanske behöver vi påminna oss om det emellanåt? Vi har allemansrätt i Sverige, bara det är en lyx.


Sen gjorde jag något jag inte gjort på länge. Jag band en dörrkrans. Mannen har klippt häcken och hittade i den någon växt som delvis är taggig. Ingen aning om vad som smugit sig in? Bara att jag bad honom spara kvistarna till mig. Med arbetshandskar (något jag i stort sätt aldrig använder men igår var jag så illa tvungen) satte jag mig vid köksbordet och flätade ihop en höstkrans.

Min kreativitet har används till skrivande, videofilmer (till Youtube), logga, visitkort och sekvensering av nya yogaklasser, det som idag räknas som arbete för mig. Fritt skapande "bara för att" är energigivande och oerhört rofyllt. Visste inte men förstod att jag saknat just detta.

Nu ligger ytterligare två lediga dagar framför mig. Känns ljuvligt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar