söndag 17 januari 2021

"Jag vet aldrig med dig", svarade han.

Helt plötsligt eller det är fel, om jag ska vara helt ärligt så har känslan kommit smygande och vuxit sig starkare och starkare. Jag vill måla! En tavla till avsatsen i trappan, det är bara motivet som leker kurragömma. Ska det vara abstrakt eller inte? Kanske lekfullt och färgstarkt? Det enda jag vet är att färgen röd ska finnas med.

Vår hall är ljust, ljust grå med vita lister, dörrar och tak samt röda detaljer för att skapa liv. Trappan ner till källaren är vit med en stor cirkelformad öppning/fönster mot övervåningen, så från hallen kan du se tavlan och därför vill jag hålla samma färgschema.

Kanske något barnsligt, naivistisk? Flört med serie/comic? Eller inte ...

Har inte den blekaste aning om vad jag vill. Har frågat mannen men han har inga uppslag, just nu, det enda han frågar är ifall jag tänker måla direkt på väggen? Svar: nej. "Jag vet aldrig med dig", svarade han då.

Tyvärr för mig så gav jag bort all min målarduk när vi flyttade från landet in till stan och de små restbitarna jag har fungerar inte, tavlan behöver bli ganska stor för att den ska passa in. Så ingen akvarell. Olja eller möjligtvis akryl men på vad? Kanske måste shoppa? Eller så börjar jag med att inventera förrådet i källartrappan samt det på undervåningen. 


Fortsättning följer ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar