torsdag 18 mars 2021

Det är i vår trädgård det händer

I "pandemi tider "kan tyckas att livet står stilla och att det inte är mycket som händer, absolut sant men inte på alla fronter.

I vår trädgård är det full fart. Rådjur som trippar omkring och olika katter som rör sig, inte en enda är inbjuden men alla är välkomna OM de är schyssta.

Att fightas utanför vårt sovrum är INTE okey. Så om du är den gråspräcklige hankatt som attackerar vita "bröder" så är du inte välkommen, inte förrän du kan uppföra dig. Jag kommer att ligga i bakhåll med vattenslangen och duscha dig ifall du jagar bort besökare!

Så har vi lejonet, ytterligare en hankatt. Vit/gul och stor där hela pälsen kan liknas vid lejonhannens man. Näste katt är Stanleys dubbelgångare som smyger omkring som en panter och inte beblandat sig med de övriga hankatterna ... ännu.

Pixie, så klart. Hon tittar förbi emellanåt för att hälsa på mannen och kollar om Audrey och Stanley fortfarande bor kvar.

Tillbaka till lejonkatten, mannen är övertygad om att han återkommer för Audreys skull. De har spanat på varandra genom altandörren. Häromdagen undrade mannen vad som fångat Audreys intresse? Han kunde inte se något spännande förrän han satte sig ner på huk, bredvid henne. I mörkret på andra sidan glaset satt lejonet, blixtstilla. Ingen aggressivitet, enbart nyfikenhet.

Vi minns våren 2018 då två andra katter satt på samma sätt, vår Tiger och grannens Ramses. Det första mötet mellan två gentlemen som skulle komma att respektera varandra.

Nu är det mars och hankatterna flockas. Stanley ser också och de honom men fokus hamnar på lilla prinsessan Audrey som nyfiket springer från fönster till fönster. Spännande och läskigt på samma gång.

"Pappan" hemma hos oss säger att det är tur att A har utegångsförbud. Marskatterna kan leka av sig någon annanstans, vår lilla prinsessa kommer de inte åt ... än



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar