söndag 21 mars 2021

Plus mot minus

Vissa dagar längtar jag efter ett "vanligt" arbete, en anställning där jag kan göra mitt jobb och kvittera ut lönen i slutet av månaden (när all skatt samt de sociala avgifterna är betalda).

Mannen påtalar emellanåt att jag arbetar väldigt mycket mer än tidigare, typ heltid samtidigt som den lön undertecknad kvitterar ut är minimal. Om timpenningen skulle analyseras så ... tja du förstår. 


Baksidan att vara egenföretagare och försöka överleva ekonomiskt under en pandemi. Inte enkelt. Egentligen har jag klarat mig hyggligt, då varken hyra eller andra fasta kostnader behöver betalas, det finns de som har det betydligt tuffare. 

Samtidigt ligger tanken på lur, hur länge? Har jag/vi råd att ha det på detta vis? Hur länge är det värt att kämpa i uppförsbacke? Och kanske borde jag göra något helt annat?

Men ... jag älskar mitt jobb! Kommer ofta in i studion med ett leende på läpparna och landar hemma nöjd, tacksam och glad. Den känslan är värd massor. Så plus mot minus. En dag i taget. Vem vet vad som väntar bakom nästa hörn? 

Kram!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar