måndag 15 mars 2021

I tidernas begynnelse ...

Eller om jag ska vara helt ärlig ... för tre år sedan, det var då jag (gick min 200 h yogalärarutbildning och) publicerade detta blogginlägg:

Yoga för mogna kvinnor eller "tantyoga"



Japp nu är jag på gång på riktigt med mina yogalektioner. Yeah!!!

Igår hade jag två klasser, en privatelev och en med min testpatrull som vi kan kalla "yoga för mogna kvinnor" eller "tantyoga" (läs in Tantkraft).

Även om båda tillfällena var för nybörjare så var det också den enda likheten. Fysiska förutsättningar som rörlighet skilde enormt.


Jag hade gjort olika klassplaneringar och i backspegeln var det bra, faktiskt väldigt bra. Mitt mål och min önskan var att jag skulle lyckas förmedla positiv energi och en känsla av att vilja fortsätta att utforska yogan och sin egen kropp.

Min första elev (en ung person) har en historia av utbrändhet, därför planerade jag in mjuka flöden och mycket meditation. Mina tanter däremot skulle få nosa på grunderna och ta ett steg i taget ... no rush.

Behövde veta vilken nivå jag ska lägga mig på, om nu mina elever vill fortsätta?


De mogna kvinnorna utmanar mig lika mycket som jag utmanade dem. Förlösande skratt och mycket teknik. Tanterna har sämre rörlighet än jag gissade (trots att jag verkligen tänkt basic) och i fortsättningen måste jag använda hela min kreativitet till alternativa rörelser. Jag behöver bryta ned varje asana i microdelar och använda alla props (hjälpmedel) som finns att tillgå. Oerhört nyttigt för mig!

Tummen upp fick jag efter båda klasserna, alla vill fortsätta så nu är nya tillfällen inbokade. Underbart! Är så oerhört tacksam och glad över mötena med mina elever.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar