torsdag 11 mars 2021

Var ÄR Bengt?


Det är något vi funderat över i nästan ett års tid ...

Så här i pandemitider då mycket är annorlunda, så återkommer emellanåt frågor som vi varken behöver svar på eller egentligen bry oss så mycket om. Men vi är människor, strävar alltid efter att förstå, att skapa ordning i kaos och när det finns tid över så hamnar fokuset utanför boxen.

Som ... var är egentligen Bengt?


Skulle kunna svänga till detta med att "goda grannar bryr sig" men i ärlighetens namn har vi just ingen relation med Bengt. Vi hann aldrig få någon. Paret flyttade in två hus bort och sen kom coronaviruset. Bengt tog hunden samt husbilen med sig och drog. Kvar i huset finns E, en varm och trevlig person som direkt lämnade lappar i brevlådorna och erbjöd sig att bistå med handling eller apoteksbesök. 

Bengt är i riskgruppen, han är äldre och att han flydde fältet förvånade ingen, inte då. Men sen har han aldrig återvänt? Deras hus behövde totalrenoveras och trädgården en skicklig och kärleksfull hand. E gör allt. Hon rev altanen, beskar alla fruktträd, ordnade nya stenpartier och planterade växter. Inomhus fixas det för fullt och allt görs grundligt ... av E.

Varje gång vi uppmärksammar hur fint det blir (häcken är precis klippt efter konstens alla regler) så dyker frågan upp och vi ler, det har liksom blivit en grej.

Var ÄR Bengt? 


Vi antar att han dyker upp när han fått vaccin. Att Bengt och hunden valt något ställe där de känner sig trygga. Samtidigt så tänker vi att han inte skulle behöva åka bort. Vi bor bra, naturnära och behöver inte träffa någon om vi inte vill. Det är med andra ord förhållandevis enkelt att hålla sig i karantän.

Var och en väljer vad som passar dem bäst. Vi kan dock inte låta bli att undra och hoppas att de får hänga med varandra så mycket som de önskar (E och Bengt) samt att de har det bra om än på olika ställen.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar