onsdag 21 april 2021

Det är i skogen "det" händer

Alltid lika spännande att studera vad som inträffar när vi rör oss i naturen, det kan vara i fjällen med de stora vidderna, vid havet eller i den lilla skog som nästan knackar på vår dörr.

Något händer med oss människor, vi stressar ner, öppnar upp, hamnar i nuet och blir trevligare. I skogen hälsar folk på varandra, precis som de gör om de möts i ett skidspår (långt ute i ingenstans) en vårvinterdag i april. Inne i en stad hade du inte hälsat, kanske inte ens lyft på huvudet och mött den andres blick.

Härom dagen mötte jag ett par, vi hälsade glatt på varandra. En stund senare mötte jag samma människor och nu stannade vi till och växlade några ord. Som om inte det var nog så träffades vi en tredje gång och nu möttes vi på riktigt, pratade.

De utforskade skogen och provade nya stigar, såg klättring över nedfallna träd som en rolig utmaning.  Var ute på ett vardagsäventyr precis som jag. Paret fick stigtips av mig och efter en stund skiljdes våra vägar. Alla var hungriga och styrde hemåt för lunch. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar