lördag 12 februari 2022

Dags för nytt

Vi har en idé, en plan, jag och mannen, vilket ger oss massor av energi. Tanken är att flytta ner vårt "bibliotek" till källaren. Som det är nu så har vi de stora bokhyllorna på övervåningen men de är överfulla och behöver avlastas och plats för nya finns inte. Vårt lilla hus har inte samma stora väggar som varesig lägenheten eller i vårt första hus erbjöd.

Drömmen är att ha alla, åtminstone de flesta av våra böcker samlade. Redan nu har vi en pocketgömma under tappan i en platsfixad "bokhylla" med sittplats samt en inbyggd barnbokshylla i rätt rum. För att detta ska vara möjligt så behöver vårt svartvita rum i källaren ny inredning, bort med befintlig soffa plus bord och in med nya bokhyllor, smart golv/läslampa, fåtöljer samt ett mindre bord. 

Vår nuvarande vita tygsoffa (tresitsig Eketorp från IKEA) skänkes därför bort till den som har lust att hämta den.

När vi frigjort väggen (från soffan) så kan allt det nya inhandlas och böcker flyttas. Jag längtar efter att inreda! Hela kroppen går igång och det böjar klia i fingrarna men än är vi inte där. Fortfarande funderas det över vilka fåtöljer som passar bäst samt vilken lampa som uppfyller våra behov?

Ett lugnt bibliotek i källaren utanför sovrum och kontor är målet. Katterna  lägger dock in en stor protest, främst Stanley eftersom soffan är hans bästa gömställe när okända ljud och människor tränger sig på. Tyvärr säger vi, pälsklingarna får (denna gång) stå tillbaka och hitta nytt "safe place". 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar