måndag 14 februari 2022

Vad vill jag förmedla och varför?

I slutet av denna vecka är det dags för öppet hus i den studio där jag undervisar aerial yoga. Just nu känner jag mig minst sagt ringrostig eftersom ingen som helst träning (för egen del) hunnits med eller (om det ska erkännas) prioriterats.

Terminstarten har skjutits fram ordentligt på grund av den pandemi och det smittiriskläge vi befunnit oss i men snart, efter sportlovet drar vi igång! Smygstartar som sagt med öppet hus hela denna vecka men för egen del så handlar allt om söndag. I år erbjuds aerial yoga basic, en flygande praktik som passar alla, vanlig yoga för nybörjare och aerial stretch/yin vilket är nytt på schemat.

En "öppet hus klass" bör innehålla smakprov från en helhet, liksom plocka russinen ur kakan och servera något som kan locka kunden. Just nu håller jag på och funderar över den nya klassen, den lugna där fokus hamnar på ökad rörlighet och andning. Vet inte riktigt hur jag ska lägga upp terminens planering men jag tänker att det kommer att ge sig.

De andra två klasskoncepten har jag byggt upp kursmaterial kring så där finns redan lämplig planering. Viktiga frågor när du undervisar är alltid: Vad vill jag förmedla? Vad vill jag lära eleven? Vilken känsla önskar jag att eleven får med sig från studion?

Så denna vecka läggs lite extra energi på presentationsklasserna på Uppsala danscenter, framför allt den nya aerial stretch/yin.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar