onsdag 2 februari 2022

Och jag som tycker mig vara bra på siffror???

Emellanåt har jag för många bollar i luften vilket kan innebära att undertecknad tappar några och de krossas eller i bästa fall mirakulöst fångas upp precis innan de träffar golvet. Det senaste dygnet har ett par bollar precis klarat sig ...

Började med att jag vikarierade och undervisade dubbla yogaklasser, kom hem sent och satte i laddkabeln till elbilen, precis som planerat. Mannen hade lagt sig och själv varvade jag ned med en Netflixserie. Borstade tänderna, klädde av mig och kröp ner under täcket för att sova. Då vaknar mannen till och kollar sin telefon, upptäckte att elbilen laddat fullt. Inte bra, 80% är max ...

Eftersom felet var mitt så klädde jag på mig igen, satte mig i bilen och körde varv på varv runt campus i cirka femton minuter, detta för att mätaren skulle landa på 80%. Problemet löst.

Så igår hade jag en inbokad tandläkartid. Kallelsen kom i december och den första påminnelsen förra veckan. Min minnesbild var att besöket skulle äga rum i mars, kollade min kalender och mycket riktigt hade jag skrivit andra mars. I påminnelsen stod det tredje februari. Av någon anledning hade jag vänt på siffrorna? Vilken tur att det skickas ut sms!

Klädde mig ordentligt och promenerade iväg till tandläkaren. Väl framme hos receptionisten så hittade hon inte någon bokning i mitt namn? Jag berättade om mitt misstag och sa att messet fått mig på banan igen. Tandsköterskan nickade glatt och skrattade till, meddelade att hon inte hittade tiden för att hon själv tittat på fel datum. Tandsköterskan fick mitt personnummer och började om.

"Det är i morgon du ska vara här, den tredje ... men det gör ingenting, tandläkaren har en lucka så jag bokar om dig."

Alltså hur dålig är jag på att läsa??? Eller är det så att jag tror mig veta vad som står? 

I värsta fall hade jag fått bita i det sura äpplet och gå hem igen för att återkomma idag, det hade varit okey eftersom felet var mitt. Sänder därför ett stort tack till tandsköterskan som räddade både situationen och mig. 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar