onsdag 20 april 2022

Ett väder men alla kläder

Härom dagen när jag promenerade in till stan för att arbeta så granskades termometern för att få ett hum om hur mycket eller lite kroppen önskade bära, ville varken svettas eller frysa. Valde ett par jeans, t-shirt och en tunn bomullskavaj, vilket jag inte ångrade.

Under promenaden mötte jag människor som bar allt ifrån korta shorts och linnen till vinterjackor, hela spektrat fanns med och naturligtvis varianter mellan dessa ytterlägen. Några hade vårjackor men lika många hade bara ben under tunna kjolar.

Antar att vinterjackorna startat dagen tidigt då temperaturen ännu varit låg och att shortsen och linnena vaknat senare men vem vet?

Det kan vara svårt att klä sig lagom just nu. I skuggan är det en temperatur och i solen en annan för att inte tala om vinden som kan göra stor skillnad. Undermeningen i Blåsippan ute i backarna står att vi ska svettas in våren har knappast kommit till av en slump.

Ett ombyte i gropen, ett annat ute på tomten, ett i skogens skugga och ett ute på det vindpinade fältet. Ta av och ta på. Ta av och ta på ... lager på lager.
  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar