onsdag 22 juni 2022

Hjul som rullar


Vi är omringade av cyklister och kommer att vara så under en hel vecka. Svenska mästerskap i cykel, där både linjelopp och tempolopp ingår, i flera olika klasser, håller (just nu) på för fullt. 

Cyklisterna är dessutom över allt, både på cykel- och bilvägar, inte ens sträckan till vår skogspromenad är säkrad, även där kör de.

Unga funktionärer står i varje gathörn och viftar med vimplar eller dirigerar bilar, privatcyklister och fotgängare. Emellanåt händer ingenting, då gäller det (för ungdomarna) att klara av tristessen och sen plötsligt blir det fullt pådrag igen med motorcyklar som förtrupp och följebilar längst bak.


Igår tog jag och mannen en paus vid eftermiddagsfikat och satte oss i den blå utemöbeln på husets kortsida för att kunna följa pågående lopp. Rätt trivsamt att sitta på första parkett.

Mindre kul är det att behöva åka iväg med bilen, de vanliga och närmaste vägarna är inte alltid möjliga att köra eftersom de delvis är avstängda på grund av SM. Planering behövs då tiden att ta sig mellan A och B blivit betydligt längre.Vilken tur för oss att vi trivs hemma


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar