måndag 13 juni 2022

Sommar på en pinne


Har du rabarber hemma men inget recept som känns rätt just nu? Gillar du glass? Testa receptet nedan. Extra mycket sommar utlovas och en glass som smälter mot tungan.



 

Glasspinnar med rabarber och kokos

300 g rabarber

100 g jordgubbar

4+2 msk honung

1 1/2 lime, skal + saft

1 dl flytande kokosmjölk på tetra

1 dl turkisk alternativt grekisk yoghurt


  • Skölj och ansa rabarber samt jordgubbar. Skär i mindre bitar och lägg i en kastrull tillsammans med 4 msk honung, limeskal och -saft. Låt det koka upp och sen sjuda till rabarbern mjuknat. Mixa allt slätt och låt sedan svalna.
  • Vispa ihop kokosmjölk och yoghurt med 2 msk honung.
  • Varva rabarbermoset med yoghurtblandningen i glassformar. Stick ner glasspinnar och låt dem stå i frysen i minst 6 timmar.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar