söndag 26 juni 2022

Vad gör DU när allt skiter sig?

Årets Midsommarhelg är över och en ny vecka gryr. Sammanfattningsvis så kan jag berätta att fredagen började med stresspåslag då pumpen till vår pool brakade ...

Vi hade dammsugit och backspolat samt fyllt på vatten när mannen konstaterade att pumpen lät ansträngd och att vi borde ha koll på den (detta var kvällen före Midsommarafton alltså förra torsdagen). 

På fredagens morgon hade allt vatten (vi fyllt upp med) "dunstat"??? Hur kunde 5 centimeter bara försvinna över natten?

Det visade sig att pumpen läckte, antagligen hade en eller flera packningar brustit men eftersom pumpen är nio år gammal så beslöt vi att köpa ny ... på Midsommarafton. Gick så där, helt ärligt inte alls, Folkpool hade stängt (naturligtvis) och ingen annan återförsäljare säljer poolpumpar. 


Shit!

Högtryck utlovades med temperaturer kring 30 grader och vi behövde hålla poolen så fräsch som möjligt i över tre dygn innan vi förhoppningsvis kan köpa ny pump, skulle vi klara det?

Mannen kom på den lysande idén att sänka ner vår dränkpump så att vattnet i själva poolen fick viss rotation, däremot går det inte genom sandfiltret (renas inte) och värmaren är urkopplad då vi tryckt på off-knappen och stängt systemet.

Trots ALLT visade det sig att vi lyckats hålla vattenkvalitén på bra nivå. Yes!!! 

Nu håller jag tummarna för att Folkpool har pump på lager och att jag kan inhandla en ny idag. Wish me luck!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar