måndag 20 juni 2016

Dag 9 Stående


Midsommar vecka och stundande semester för många, en del av er är redan lediga och andra får vänta några veckor till. Själv tillhör jag gruppen som ska arbeta hela sommaren (minus en vecka) så jag försöker ta tillvara på varje ledig stund och "bara vara".

Vad gäller min meditationsutmaning så är vi nu nästan halvvägs.
Här är länken till Josefine Bengtssons instruktioner: http://josefinesyoga.metromode.se/


Dag 9   Stående meditation
Jag hade startat morgonen med en chakra klass och ställde mig något svettig mitt på golvet. Jag ställde timern på femton minuter. Att släppa magen gick bra, betydligt lättare än att låta käken slappna av. När jag lät munnen vara halvöppen reagerade slemhinnorna med att signalera muntorrhet. Jag hostade några gånger och svalde, lät sedan munnen vila med försiktigt särade läppar.

Fötterna stod stadigt. Benen var något böjda och jag blundade. Då känner jag hur lite saliv letar sig ut och mycket sakta, i slow motion, börjar rinna längs min kind ned mot hakan för att därefter försvinna. Reflexmässigt vill jag torka bort det våta men vet samtidigt att det är FEL. Låt vara, fokusera på meditationen.

Jag har ingen aning om de femton minuterna kommer att upplevas som en evighet inte heller om jag fixar att stå kvar. Kanske behöver jag utmana min egen hjärna, mitt tänk?

Så ringer klockan och mina minuter har gått. De swischade förbi. Häftigt! Testa du med!!!


Hej svejs

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar