fredag 17 juni 2016

Svettig pulsgympa, fotbolls EM och utmaning nummer 6

Idag blir det mycket träning och sportsnack i min blogg. Måste börja med att berätta om det sanslöst roliga och svettiga pass, veckans favorit, som jag tränade på här om dagen. Det är alltid mycket folk och de flesta är "stammisar". Igår var det många som var ofokuserade eller vad jag ska kalla det? Till och med vår härliga instruktör tappade bort sig och gjorde "fel"! Typ alla kan passet utan och innan men igår var vi många som tappade bort oss och gick åt fel håll ... Jag genomförde passet med ett stort leende på läpparna och fick massor av energi, det var som att våra alldeles för avslappnade hjärnor checkade ut. Skratt och fniss lite var stans, det svetsade ihop oss mer än något annat.


Här hemma har vi vår egen Zlatan, han har redan genomfört en morgonträning inför eftermiddagens EM match. Jag som tyvärr arbetar får hålla tillgodo med sms från mannen. Ska ta med små hörlurar för att se om jag diskret kan ha den ena i örat? Troligtvis inte men dumt att lämna möjligheten hemma.

Så till dagens meditationsutmaning:
http://josefinesyoga.metromode.se/2016/06/17/meditationsutmaning-dag-6-vipassana-meditation/


Dag 6    Vipassana meditation

Jag gillade verkligen denna sittning! Om du vill veta mer utförligt tanken bakom, vad som händer i kroppen och hur du ska genomföra den så klicka på länken ovan, den till Josefines yoga blogg. Meditationen handlar om att lära sig se och förstå verkligheten genom sina egna kroppsförnimmelser det betyder att du känner in olika delar av din kropp. Hur de känns, hur de reagerar och så vidare

Jag satte mig gränsle över ett par kuddar och slöt ögonen. Började med hjässan. Huvudet var tungt, trött och om jag velat så hade jag kunnat slappna av och somna. Så fortsatte jag långsamt ner, ögon, mun, hals ... När jag landade i foten och senare tårna så var det dags att vända och gå uppåt. Det fanns kroppsdelar som kändes varmare än andra, någon pirrade och många kändes enbart neutralt avslappnade.

I denna meditation får du känna efter, tänka och lyssna, i många andra tekniker så ska tankar motas bort då de kommer. För mig fanns inget utrymme att släppa in andra funderingar, fokus låg i att lyssna inåt och tiden gick fort. Den här tekniken kommer jag att återvända till!


Puss och kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar