söndag 19 november 2017

Handfat kan lida av "tandsten"


Min man är en trollkarl! Under våra 25 år som gifta har jag aldrig fattat det, inte förrän igår.

Hemma hos oss har vi två toaletter och med det sagt lika många handfat. På gästtoaletten/kidsens så har jag länge stört mig på det fula handfatet. Redan när vi flyttade in för sju år sedan så såg jag att det var skadat.

Badrummet renoverade vi och i samband med detta köpte vi nytt handfat även till lilla toaletten, det har sedan dess stått i ett av våra vindsförråd ... say no more. Bortglömt men ändå inte. Tanken var att byta hela inredningen och då behövs hantverkare, typ rörmokare så vi prioriterade bort denna lilla aktivitet.

Skadad emalj. Jag har skurat och rengjort men handfatet har aldrig sett särskilt fräscht ut. Funderat på ifall det skulle gå att måla över? Går ett handfat i emalj att renovera?


Så igår var det som nytt???

Mannen hade haft en fixardag när jag arbetat och beslutat sig för att testa en sak. Med skruvmejsel skrapade han det skadade området och hör och häpna,  beläggning släppte! Handfatet har lidit av tandsten!?

Rent och fräscht glänser handfatet och varje gång jag ser det så tror jag inte mina ögon. Min man kan trolla ... det känns som om han bytt och satt in ett nytt i smyg trots att jag vet att det är vårt gamla vanliga. Hurra!!! Underbart.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar